PDA

PDA
Pembe Domates Ağı, Logo üzerine tıklayarak PDA ana sayfasına gidebilirsiniz... "Pembe Domates Ağı" (PDA): 2006 yılında Avniye ve Mehmet Ata Tansuğ'un bir İstanbul apartmanının balkonundaki "Evde Pembe Domates Serüveni " ile başlayan; daha sonra Türkiye'deki evladiyelik ("heirloom") doğal pembe domateslere sahip çıkarak, onları yine doğal yöntemlerle evlerinin balkon veya bahçelerinde yaşatmaya karar verenlerin katılımıyla oluşan ve genişleyen toplumsal ağ...

21 Temmuz 2008 Pazartesi

Bugün

Kısa bir süre önce PDA ile tanışmıştım. Grup sayfasından bazı ön bilgileri aldım. Maceralı bir şekilde olsa da gruba üye oldum. İlk e postamı gruba gönderdim. Gelen e postaları okumaya başladım.

Eskişehir'de bulunan PDA üyeleri ile tanışma isteğime yönelik e postama grup yöneticimiz tarafından, verilen yanıttan sonra belirtilen e posta adreslerine tanışma amaçlı e postamı gönderdim.

Aydın Halavurte bey dönüş yaptı. Bugün kendisini telefonla arayarak görüştüm. İlk fırsatta pembelerini görmeye gideceğim.

Akşam iş dönüşü evde bilgisayar başında internette gezerken neden blog hazırlamayayım diye kendi kendime sordum ve sonra ilk blogumu hazırladım.

Giriş ve deneme niteliğinde olduğu için ilk aşamada fazla bir şey yazmayacağım. Ne de olsa zaten henüz pembelerim de yok.

Şimdilik pembem yok ise de evde saksıda yetiştirdiğim cherry domates ve acı süs biberim ile açılış yapabilirim sanıyorum. İlk fırsat süs biberim ve cherry domatesimin fotoğraflarını fotoğraf makinem ile çekerek bloguma koymalıyım.

Pembem yok demiştim ama 2009 yılı için şimdiden tohumluk temin etme girişimlerine başladım.

Diyarbakır'da görev yaptığım süre içerisinde Lice domatesi olarak pazarlarda satılan domatesin tohumundan elde etmek için yapmış olduğum girişimler olumlu sonuçlanacak sanırım. Henüz Lice domateslerinin pazara çıkmasına bir-bir buçuk ay var, ancak çıktığında tohum elde etmek için bana yardımcı olarak kişi ile görüştüm. Olumlu yanıt verdi. Bu arada Eskişehir'de tanıştığımı belirttiğim Aydın beyde kendi pembelerinden elde edeceği tohumlardan verebileceğini belirtti.
Eylül - Ekim gibi pazarlarda pembe aramaya başlarım sanırım. Sarıcakaya ilçesine bağlı Sakarı olarak bilinen yer Eskişehir'in meyve ve sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor. Belki Sakarı pembesi de vardır. Araştırmam gerek.

Birkaç düzenleme ve değişiklik ile ilk yazımı burada sonlamak istiyorum. Fotoğrafları daha sonra ekleyeceğim.