PDA

PDA
Pembe Domates Ağı, Logo üzerine tıklayarak PDA ana sayfasına gidebilirsiniz... "Pembe Domates Ağı" (PDA): 2006 yılında Avniye ve Mehmet Ata Tansuğ'un bir İstanbul apartmanının balkonundaki "Evde Pembe Domates Serüveni " ile başlayan; daha sonra Türkiye'deki evladiyelik ("heirloom") doğal pembe domateslere sahip çıkarak, onları yine doğal yöntemlerle evlerinin balkon veya bahçelerinde yaşatmaya karar verenlerin katılımıyla oluşan ve genişleyen toplumsal ağ...

1 Ağustos 2008 Cuma

Cherry Domatesim 01.08.2008

Birkaç gün önce kızarmaya başladığını belirttiğim cherry domatesim olgunlaştı. Ancak kızım bu
domatesi pencerede perde arkasında olduğu için fark etmediğinden koparmadı. Oğlumda söylememe karşın yemeyeceğini belirtti. Domates üzerinde kaldı. Yukarıdaki fotoğraflar 30.07.2008 tarihinde çekildi.

Bu arada izin için Eskişehir'den ayrılmamız söz konusu oldu. Bu nedenle biber ve domates fidelerimizi ne yapacağımızı düşünüyordum. Evde akvaryumda bulunan balıklarda vardı. Apartman kapıcımızın da akvaryumu olduğunu bildiğim için balıkları ona bırakırım bakar diye düşünüyordum.
Bu akşam akvaryum konusunu görüşmek için kapıcımızı aradım. Birbirine bitişik üç ayrı binanın kapıcılığına yaptığı için, ortadaki binanın arka bahçesinde yapılmış bir kapıcı evinde kaldığını öğrendim. Evine gittiğimde ise şok oldum. Ben kendime gelecek yıl ekeceğim pembe domatesler için bahçe ararken; hemen yan binamızın arka bahçesinin bir domates ve biber tarlası haline dönüştüğünü gördüm. Binada henüz bir yılım yeni dolduğu ve daha önce hiç ihtiyaç olmadığı için arka bahçedeki tarlayı görmemiştim. Hemen gelecek yıl domates ekebileceğim bir yer için kulislere başladım doğal olarak. Ayrıca sorduğumda kendisinde de armut tipi pembe domates olduğunu söyledi. Belki asıl tür ve çeşit ismi başkadır ama kapıcımız o şekilde bildiğini belirtti. Bu arada bende saksıda olan cherry domates ve biber fidelerimi kapıcımızın bahçesine emanet bıraktım.

02.08.2008 itibariyle izne ayrılıyorum. Yaklaşık bir ay kadar olmayacağım. Belki arada birkaç günlüğüne Eskişehir'e gelebilirim ancak uzun süreli olmayacak.