PDA

PDA
Pembe Domates Ağı, Logo üzerine tıklayarak PDA ana sayfasına gidebilirsiniz... "Pembe Domates Ağı" (PDA): 2006 yılında Avniye ve Mehmet Ata Tansuğ'un bir İstanbul apartmanının balkonundaki "Evde Pembe Domates Serüveni " ile başlayan; daha sonra Türkiye'deki evladiyelik ("heirloom") doğal pembe domateslere sahip çıkarak, onları yine doğal yöntemlerle evlerinin balkon veya bahçelerinde yaşatmaya karar verenlerin katılımıyla oluşan ve genişleyen toplumsal ağ...

15 Şubat 2009 Pazar

2009 Yılı Üretimine Başlangıç

2008 yılında PDA'yı üyesi olduğum grup aracılığı ile duymuş ve daha sonra PDA ana sayfasını incelemiştim. Bu inceleme sonrasında PDA'ya yapmış olduğum üyelik başvurusu kabul edilmiş ve bende artık bir PDA'lı olmuştum.

Daha sonrasında ise pembe domateslerim olmasada almış olduğum cherry domates fidesi ve biber fidelerini yetiştirmiş ve yapmış olduğum blogda buna yer vermiştim.

2009 yılı için ise PDA'ya yapmış olduğum tohum isteği üzerine gönderilen tohumlar sonunda elime geçti. Bu nedenle emeği geçen tüm PDA üyeleri ve gönüllülerine teşekkür ederim.


Pembe domatesleri yetiştiren Kenan beye, tohumları alan Ahmet beye, tohumları paketleme ve gönderme işini üstlenen Nalan hanıma ve tüm emeği geçenlere ayrıca tekrar teşekkür ediyorum.



2009 yılı için artık bloguma giriş yapabilir ve bu kez pembe domateslerimin güncesini yayınlayabilirim diye düşünerek öncelikle almış olduğum pembe domateslerin tohumlarının fotoğraflarını çektim.

Gelen tohumlardan 10 adetini Ankara'ya kayınbiraderime gönderdim. Oturdukları apartmanın bahçesinde onlarda pembe domates yetiştirecekler. Ayrıca daha önceden temin ettiğim Yalvaç pembeleri ve yeni tohumların 10 adetini Mersin'e annemlere göndermeyi düşünüyorum. Onlarda evlerinin bahçesinde yetiştirecekler.

Tabiki yine bu yılda geçen yıl olduğu gibi biber yetiştirmeye devam ediyorum. Saksıda geçen yıl yetiştirdiğim biberlerden elde ettiğim tohumları bu yıl Şubat ayı başlarında yine saksıya dikmiştim. Şu anda iki adet fide çıktı. Bir tanesi daha önce çıktığı için daha büyük.