PDA

PDA
Pembe Domates Ağı, Logo üzerine tıklayarak PDA ana sayfasına gidebilirsiniz... "Pembe Domates Ağı" (PDA): 2006 yılında Avniye ve Mehmet Ata Tansuğ'un bir İstanbul apartmanının balkonundaki "Evde Pembe Domates Serüveni " ile başlayan; daha sonra Türkiye'deki evladiyelik ("heirloom") doğal pembe domateslere sahip çıkarak, onları yine doğal yöntemlerle evlerinin balkon veya bahçelerinde yaşatmaya karar verenlerin katılımıyla oluşan ve genişleyen toplumsal ağ...

29 Haziran 2010 Salı

Ürünler







Biberlerin fotoğraflarını henüz çekmedim. Ancak ekmiş olduğum domates fidelerinden 10 gün kadar öncesinde 9 adet domates büyümeye başlamıştı. Fotoğrafları yukarıda yer alıyor.

Bu arada grupta bazı mesajlarda yer aldığı gibi bendede çiçek kuruması söz konusu. Normal olarak açan çiçekler, bir süre sonra kuruyup düşüyor.





Yukarıda açmış sağlıklı bir çiçek ve meyve oluşumu yapmaksızın kurumaya başlamış çiçek fotoğraflarını ekledim. Çok fazla sulamıyorum. Sadece mevsim koşulları nedeniyle Haziran ayı içerisindeki yağmurları aldı.

2010 Bahçe görünümü

Bir süre önce belediyeden kiralamış olduğum hobi bahçesi ile ilgili ilk düzenleme çalışmalarına ilişkin fotoğrafları yayınlamıştım.

Sonrasında ise düzenlediğim bahçede soğan, sarımsak, pırasa, patates, yer elması, patlıcan, mısır, fasulye, barbunya, börülce, değişik tür biber, kabak, balkabağı, salatalık ve kendi yetiştirdiğim pembe domates fidesi ekimleri gerçekleştirildi.





Yukarıdaki fotoğraflarda hobi bahçesinden iki adet genel görünüm yer alıyor. Tabi toplam 66 m2 yere bu kadar çok çeşit ekince sıkışıklık oluştu. Bal kabağı aldı başını gidiyor. Salatalıklar aynı şekilde.