PDA

PDA
Pembe Domates Ağı, Logo üzerine tıklayarak PDA ana sayfasına gidebilirsiniz... "Pembe Domates Ağı" (PDA): 2006 yılında Avniye ve Mehmet Ata Tansuğ'un bir İstanbul apartmanının balkonundaki "Evde Pembe Domates Serüveni " ile başlayan; daha sonra Türkiye'deki evladiyelik ("heirloom") doğal pembe domateslere sahip çıkarak, onları yine doğal yöntemlerle evlerinin balkon veya bahçelerinde yaşatmaya karar verenlerin katılımıyla oluşan ve genişleyen toplumsal ağ...

8 Nisan 2009 Çarşamba

Fidelerimin gelişimi...


Fidelerim yavaş yavaş gelişmeye başladı.
Fotoğraflar 4 Nisan tarihine ait.
İlk tohumu 4 Martta ekmiştim toprağa, tam bir ay oldu.
İlk çıkan yapraklardan sonra ikinci yapraklarda çıktı ve gelişmekte. Orta dip noktada üçüncü yaprakların gelişimi de başlamış durumda.
Boyları yaklaşık 7-8 cm, gövde kalınlığı ise 2-3 mm arası.
Ancak benim merak ettiğim konu başka.
Yanda ve aşağıda görüleceği gibi, yaprakların alt yüzleri morumsu bir renkte.
Buna bağlı olarak yaprakların üst yüzleride morumsu yeşil renkte. Yaprak damar çizgilerinde ise bu morluk daha belirgin bir şekilde fark ediliyor.
Daha önce Isparta'dan muhtar Mesut beyden temin ettiğim tohumlardan ektiğim, işyerinde bulunan fidelerin yaprakları ise, bunlardan daha küçük olmasına karşın normal yeşil renkte.
Bu fideler güney cephede sabah 8-öğleden sonra 15 arası güneş alan bir pencere kenarında duruyor. Sulamayı oldukça az, toprak susadıkça yapıyorum. Bunun bir etkisi olup olmadığı konusunda bilenlerden bilgi almak isterim.
Yaprak damar çizgilerinde mor renk görüldüğü üzere fark edilmekte.

Bu arada, daha önceden bloguma fotoğraflarını koyduğum biberim çiçek açtı. Şu anda bir açmış ve solmuş, iki yeni açmış olmak üzere üç çiçek var.
Evin içerisinde durduğu için dölleme amacıyla çiçekleri küçük bir peçete parçası ile karıştırdım.
Umarım meyve oluşumu gerçekleşir.
Onun fotoğrafını ise daha sonra çekip bloga koyacağım.