PDA

PDA
Pembe Domates Ağı, Logo üzerine tıklayarak PDA ana sayfasına gidebilirsiniz... "Pembe Domates Ağı" (PDA): 2006 yılında Avniye ve Mehmet Ata Tansuğ'un bir İstanbul apartmanının balkonundaki "Evde Pembe Domates Serüveni " ile başlayan; daha sonra Türkiye'deki evladiyelik ("heirloom") doğal pembe domateslere sahip çıkarak, onları yine doğal yöntemlerle evlerinin balkon veya bahçelerinde yaşatmaya karar verenlerin katılımıyla oluşan ve genişleyen toplumsal ağ...

11 Mart 2010 Perşembe

2010 yılı Tohum Ekimi - 2

Hobi bahçesi olunca doğal olarak sanki tükenmez bir arazimiz varmış gibi oldu. Eşim geçen yılda istemişti ama yetiştirme imkanı olmamıştı. Organik patates yetiştirilecek alanı şimdiden ayırdı. Tek sorun organik veya doğal olarak yetişmiş patates bulabilmek. Bunun içinde birkaç yere haber salındı. Umarım bulabiliriz.
Tarla büyük (!) olunca dikim yapılacak çeşitlerinde çok olması doğal. İlk planda fide olarak yetiştirilmesi gerekenleri pembe domates tohumları başta olmak üzere ayırdım


Beş renkli çin biberi. Bunu eğer çimlenirse bir yada ikisini saksıda, diğerlerini hobi bahçesinde yetiştirmeyi düşünüyorum.

Salatalık tohumu. Şimdilik deneme amaçlı olarak dört tane ektim. Bir tohum sitesinden alınan başka tohumların yanında hediye olarak gelmişti. Marketmore salatalık olarak paketlenmişti.

PDA'da da çokça bahsedilen, www.agaclar.net sitesinden Hhatice hanımın göndermiş olduğu, kendisinin yetiştirdiği organik biber tohumları. Bu yıl hobi bahçesinde kendilerine yer bulacaklar.
Eskişehir'de kamber biberi olarak satılan yeşil ve kırmızı türü olan domates biberi tohumları. Kalın etli, dolma biberden irice ve yassı, görünüm itibariyle domatesi andıran tatlı bir biber türü.
Ve tabi ki pembeler. Sivrihisar pembeleri diyeyim bunlara. İnce kabuklu, lezzetli, mora yakın pembe renk kabuğu olan bir domates. 2009 yılına ait blog güncelerimde fotoğraflarıda var.

Hiç yorum yok: