PDA

PDA
Pembe Domates Ağı, Logo üzerine tıklayarak PDA ana sayfasına gidebilirsiniz... "Pembe Domates Ağı" (PDA): 2006 yılında Avniye ve Mehmet Ata Tansuğ'un bir İstanbul apartmanının balkonundaki "Evde Pembe Domates Serüveni " ile başlayan; daha sonra Türkiye'deki evladiyelik ("heirloom") doğal pembe domateslere sahip çıkarak, onları yine doğal yöntemlerle evlerinin balkon veya bahçelerinde yaşatmaya karar verenlerin katılımıyla oluşan ve genişleyen toplumsal ağ...

19 Mart 2010 Cuma

Pembeler çimlenmeye başladı


2010'un ilk günlüklerinde pembe domates tohumlarının ekim işlemini anlatmıştım.
Ancak anlatmadığım işyerinde ektiğim pembe domates tohumlarının ekimi idi. Geçen yıl olduğu gibi küçük pasta kutusunu viyol olarak kullandım. Her yuvaya ikişer tohum ektim. Toprak olarak ise Hindistancevizi torfu, torf, perlit ve vermikulit karışımı kullandım.
Tohumlar yaklaşık bir hafta içerisinde çimlendi. Yalnız pencereden biraz uzak oldukları için ışığa doğru yönelme eğilimindeler. Yine iki tanesi dışında diğerleri tohum keseciklerinden kurtulamadılar. Şu anda 12 tohum çimlenmiş durumda. Çimlenecek beş veya altı tohum daha var.
Bu çimlenme kabı doğal olarak. Çimlenme tamamlanıp, kotileton yaprakları düşerek ilk 5-6'ıncı yaprakların oluşumu sonrasında şaşırtma yapılacak. Küçük fide torbaları geçen yıldan hazırlanmıştı. Fide torbalarında biraz daha büyüdükten sonra ise havaların ısınmasıyla hobi bahçesinde kendileri için ayrılan yere dikilecekler.

Hiç yorum yok: