PDA

PDA
Pembe Domates Ağı, Logo üzerine tıklayarak PDA ana sayfasına gidebilirsiniz... "Pembe Domates Ağı" (PDA): 2006 yılında Avniye ve Mehmet Ata Tansuğ'un bir İstanbul apartmanının balkonundaki "Evde Pembe Domates Serüveni " ile başlayan; daha sonra Türkiye'deki evladiyelik ("heirloom") doğal pembe domateslere sahip çıkarak, onları yine doğal yöntemlerle evlerinin balkon veya bahçelerinde yaşatmaya karar verenlerin katılımıyla oluşan ve genişleyen toplumsal ağ...

29 Mart 2009 Pazar

Biberlerim.



Pembe domatesler yanında, geçen yıl yetiştirdiğim süs biberi tohumlarını da ekmiş ve ekime ilişkin görüntüleri blogda yayınlamıştım.
Ankara'ya gidişimde 10 günü geçmesine karşın, ekilen biber tohumları henüz filizlenmemişti. Bende bu nedenle gitmeden önce biber ektiğim kabları, güney cephede olan güneş alan odada, pembe domateslerimin yanına koymuştum.

Ankara dönüşü yer değişikliğinin faydası olduğunu ve biberlerimin filizlenmeye başladığını gördüm. 27 Martta bir tane tohum filizlenmiş iken, 29 Mart itibariyle filizlenen tohum sayısı altıya ulaştı.

Filizlenen tohumlara ilişkin değişik görüntüler yanda ve yukarıda yer almakta.
Bunlarda yavaş yavaş gelişmekteler artık.
Bu arada daha önceden ektiğim ve tomurcuklanmanın başladığını belirttiğim süs biberime ise gelişim biraz daha artmış durumda. Birkaç gün içerisinde ilk çiçekler açar diye düşünüyorum.
Bu biberde ışık alan, ancak güneş görmeyen bir yerde duruyordu. Gelişimi biraz hızlandırmak için güneş alan güney cephe bir odada pencere kenarına alındı.
Gelişim ayrıntıları doğal olarak sizlerle paylaşılacak.

Hiç yorum yok: