PDA

PDA
Pembe Domates Ağı, Logo üzerine tıklayarak PDA ana sayfasına gidebilirsiniz... "Pembe Domates Ağı" (PDA): 2006 yılında Avniye ve Mehmet Ata Tansuğ'un bir İstanbul apartmanının balkonundaki "Evde Pembe Domates Serüveni " ile başlayan; daha sonra Türkiye'deki evladiyelik ("heirloom") doğal pembe domateslere sahip çıkarak, onları yine doğal yöntemlerle evlerinin balkon veya bahçelerinde yaşatmaya karar verenlerin katılımıyla oluşan ve genişleyen toplumsal ağ...

18 Nisan 2009 Cumartesi

Biberlerim ve başına gelenler...



Biberlerimin fotoğraflarına daha önce blogda yer vermiştim. Hatta genel görünümleri itibariyle bazı üyelerin beğenisini kazanmıştı.

Yandaki de ilk açan çiçekten oluşan biberin birkaç günlük hali ve yanında da yeni açan bir başka çiçek görünmekte.

Grupta geçen hafta içinde pembe domatesleri dışarıya çıkarttığımızda kuşlara karşı korumamız gerektiği ve buna karşı alınacak önlemler tartışılmıştı. Bu tartışma henüz bitmemişken perşembe günü biberlerim evdeki muhabbet kuşunun gazabına uğradı.

Biberler ve muhabbet kuşunun kafesi oğlumun odasında duruyorlar. Oğlum perşembe günü öğleyin okula giderken biraz uçsun, rahatlasın diye muhabbet kuşunu kafesinden çıkartıp oda da serbest bırakmış. Daha öncede bir kaç kez yapmıştı. Kuş böyle durumlarda hemen pencerenin önüne gidiyor ve dışarıyı seyrediyor. Güneşte ısınıyor. Ama biberlerde pencere kenarında. Daha önce serbest bırakıldığında ağaç dalına konar gibi biberlerin üzerine konuyordu. Bir zarar vermemişti.

Ancak perşembe günü işten döndüğümde, biberleri kontrol etmek için odaya girdiğimde gördüğüm manzara yanda ve aşağıda. Malum kuş, biberlerin alt yapraklarını fotoğraflarda görüldüğü hale getirmiş. Yaptığı yetmemiş birde çıkmış üstüne tünemiş.

Hemen alıp kafesine koydum. Yaptığım kontrolde yapraklarda hasar çok fazla olduğu için, makasla kestim.









Buda biber oluşumuna başlayan fidenin hasar sonrası görünümü. Şu anda 5 tane biber görünmekte. Açan ve açacak çiçeklerde bayağı var. Diğer biberimde ise tomurcuklanma başladı.



1 yorum:

nalan dedi ki...

vallahi iyiye işaret.demek ki bu biberler pek nefis olacak. baksanıza muhabbet kuşu sesini açsın diye biberleri neredeyse bitirecekmiş :)